torstai 23. toukokuuta 2013

sekametelisoppa

Koeviikon aikana pikkuhiljaa omiin maailmoihinsa lipunut bloggaaja täältä päivää! Kuten jokainen lukiolainen tuskaisen hyvin tietää, on nyt käsillä tän lukuvuoden viimeiset kokeet ja näin ollen kans koulupäivät. Kokeisiin valmistautuminen on ollut olematonta, joten ahdistus hipoo katonrajaa, mutta eiköhän tässä kuitenkin selvitä. Kesäloma ja kaikki kesäsuunnitelmat pörräävät mielessä mehiläisten lailla, mutta vaikka halajankin jo kovasti juoksemaan ruohikolle paljain jaloin, niin kyllä sitä jokavuotista haikeuttakin koetaan. Pienestä päänsisäisestä, 1st world problems -luokkaisesta draamailusta huolimatta on tää vuosi ehdottomasti ollut yksi elämäni parhaita, ja Ressuun lähteminen oli oiva päätös. Oon ylpeä, että voitin ennakkoluuloni hikkekoulusta (:-D), ja näin ollen voinut kokea aika kivoja juttuja :>

Tekstiin liittyvät kuvat nyt ovat postauksissa ihan yliarvostettuja, joten viimevuotisilla Roomassa napsituilla kuvilla mennään. Laiskuus yllättäen esti iskemästä näitä kovin montaa vanhan blogin puolelle, joten saattaa olla uuttakin matskua! Tällä viikolla on kaikki ylimääräinen - hyvin vähäinen sellainen - energia kulunut pitkälti ruoan lappamiseen nassuun, sillä ruoanhimo on univelkojen puolesta jäätävä. Oh well.

Tässä juuri yksi ilta podin maailmantuskaa, mutta ainakin nyt ajatukset pyörivät pienemmissä ympyröissä ja on helppo olla tyytyväinen yksinkertaisin tavoin. Tämänhetkisestä stressistä huolimatta oon loppujen lopuksi tyytyväinen tähän kouluvuoteen muutenkin kuin sosiaalisten suhteiden ja kokemusten osalta. En ole koulun suhteen varsinaisesti mikään perfektionistiluonne (flegmaattisia nautiskelijoita koko perhe :-D), mutta olen silti saavuttanut kiitettävien arvoisia tuloksia, joihin voin olla tyytyväinen. Pikkuhiljaa valkenee, että työmäärää saa aineen kuin aineen kohdalla lisätä, mut niin se kai elämässä muutenkin menee: eteenpäin kuljetaan ja ponnisteluja vaaditaan enemmän ja enemmän. Kun nytkin välillä olisi kiva palata lapsuuteen mussuttamaan kuola poskella mansikoita, niin minkähänlaiset fiilikset on 15 tai 20 vuoden päästä.


Ihan hirveästi tässä nyt ei tainnut olla päätä tai häntää, mut päivän liikuntasuoritukset on ainakin saavutettu (true fitnessgirl) näppäimistön näpyttelyllä! Oikeasti kyllä haluaisin kovasti tänään tanssitunnille, mut tohon psykankirjaan olisi pakko tarttua. Möh.

Tukholmassa järjestettävä, hipsteritaivaaksi (ei juuri tutustuttu genreen ennen lähtöpäätöstä :-D) olettamani Hultsfred-festivaali muuten lähenee päivä päivältä! :-O Suuntaan kyseisille musiikkikekkereille siis kesäkuussa kaverini kanssa, ja tää onkin yksi kesän isoimpia fiilistelyjuttuja. Löytyykö täältä jotakuta toista, joka on samaan tapahtumaan tulossa? :-) Tunnelmaltaan supereista festareista otetaan muuten vinkkejä vastaan! Tälle kesälle ei ehkä enää ehdi, mut aina on ensi vuosi.
 

PS Pakko vielä sanoa, että mulla on myös ihan jäätävästi kevättä rinnassa ja suurempia ja pienempiä ihastuksia (terveiset uteliaille sukulaisille ja puolitutuille :-D) on havaittavissa! Täytyy sanoa, että tähän vaikuttaa oman olotilan lisäksi ehdottomasti myös muiden hymyilyn lisääntyminen. Ihanaa nähdä iloisia ihmisiä! Helluntaiheilat on jo missattu, mutta muutenhan tässä on vielä koko kesä jäljellä.

PPS Mähän en nyt hiljene millään. Viimeksi kyselin yleisesti lukuvinkkejä (kiitos vielä ♥), ja tällä kertaa oon samalla asialla, mutta englannin- ja ruotsinkielisen kirjallisuuden osalta! Haluaisin kovasti kehittää kielitaitoani kesän aikana, ja lukeminen nyt on simppeleimpiä tapoja siihen. Alunperin englanniksi kirjoitetun kirjallisuuden löytäminen ei liene vaikeaa, mutta vinkkejä suht helppolukuisista teoksista otetaan kuitenkin vastaan! :-) Ruotsin suhteen taas oon sit ihan kujalla, etenkin, kun tää kielitaito on oikeasti aika heikko... :-D

2 kommenttia:

  1. Lilja, oon niiin kateellinen tosta Hultsfredista! Nauttikaa täysin siemauksin, on sen verran hyviä artisteja tulossa :-D

    Ja noista kirjoista vielä! Ruotsi ei mulkaan lukeudu niihin vahvimpiin kieliin, mut englanninkielistä kirjallisuutta osaan ehkä jopa suositella :)

    The Perks of Being a Wallflower by Stephen Chbosky
    The Fault in Our Stars by John Green (ja muut John Greenin kirjat myöskin)

    Noi lukeutuu varmaankin young adult-kirjallisuuteen, joten aika helppolukusta tekstiä pitäis olla :-) Mutta klassikoista kannattaisi tsekata The Great Gatsby (siitä tuli just muuten leffa!), The Catcher in the Rye ja To Kill a Mockingbird, sillä monet nykyajan kirjailijat on ottanut näistä teoksista vaikutteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sullekin tulee tilaisuus jo vaikka ens vuonna :-) Ja aivan varmasti! Mun täytyy myöntää, et ihan aluksi kovin moni artisti ei nappaillut, mut nyt alan lämmetä ihan toden teolla :-D

      Ja kiitos kirjavinnkauksista! Näiden avulla sujuu varmasti kesäpäivä jos toinenkin.

      Poista